ترجمه دعای معروف به یستشیر
ارسال شده توسط مرجان در 89/1/24:: 4:14 عصربه نام خداوند بخشنده مهربان
در کتاب ریاض الاذهان آورده اند که زنی دختر خود را بعد از مردن در خواب دید که به عقاب الیم گرفتار است،بیدار گشت ناله و زاری بسیار کرد ،بعد از یک شبانه روز دیگر نیز او را در خواب دید که خوش و شادان در روضه رضوان می خرامید،پرسید: که ای دختر چه حال بود که یک وقت تو را در خواب دیدم در عذاب و شدت بودی و امروز در فراحت و راحت هستی،دختر گفت:ای مادر به جهت جرایم خود، در عذاب بودم اما در این روزها مؤمنی صالح بر قبرستان ما گذر نموده و چند مرتبه صلوات ذکر کرد و ثوابش را به اهل قبور بخشید، حق تعالی به برکت صلوات ها عذاب را از اهل قبور برداشت و به نعمت و سرور مبدل فرمود.
... و جبران آنچه براثر سکوت از دست داده ای ،آسانتر است از جبران آنچه به خاطر سخن گفتن از کف داده ای.
و آدمی راز خود را بهتر از هر کس دیگری نگهداری می کند(پس راز خود را در دل حفظ کن و به امید آنکه دیگری سرّ تو را بر ملا نمی سازد،آن را به این و آن مگو)!
با نیکان همنشینی کن تا از آنان شوی و از بدان دوری گزین تا از آنها نگردی.
چه بد غذایی است،غذای حرام.ستم کردن بر ناتوان،زشت ترین ستم است.از تکیه کردن بر آرزوها بپرهیز که آن،کالای احمقان است. و حقیقت خرد در به خاطر سپردن تجربه هاست.فرصت را پیش از آنکه (از دستت برود و)مایه غم و اندوهت شود،غنیمت شمار! بپرهیز از آنکه مرکب لجاجت و ستیزه جویی تو را بردارد(و گرداب نیستی و هلاکت افکند).
چون برادرت از تو برید،خود را به پیوند با او وادار کن؛و چون از تو روی گرداند،با او مهربانی کن؛و چون بخل ورزید،تو بخشش کن،و چون از تو دوری گزید، به او نزدیک شو؛ و چون سختگیری کرد، تو نرمش کن؛ و چون گناهی کرد،عذرش را بپذیر؛آنچنان که گویی تو بنده و غلام او هستی و او به تو نعمتی بخشیده است.ومبادا این کارها را آنجا که نباید بکنی،انجام دهی،یا درباره کسیکه شایستگی آن را ندارد،بنمایی.
دشمن دوستت را به دوستی مگیر که با این کار با دوستت دشمنی کرده ای.
خشم خود را اندک اندک بیاشام که من جرعه ای شیرین تر و گواراتر در سرانجام کار ندیده ام(چرا که عاقبت فرو بردن خشم،بسیار نیک و دلنشین است).
با آن کس که با تو درشتی می کند،نرمی پیشه کن؛ باشد که بزودی برای تو نرم شود.
و اگر خواستی از برادرت ببری، راهی برای(دوستی دوباره)او باقی بگذار که اگر روزی پشیمان شد(و تصمیم گرفت سوی تو بیاید )،بتواند آن راه را باز گردد.
کسی که به تو گمان نیکی برد،(با رفتاری شایسته)گمان او را تصدیق کن!
و حق برادرت را با تکیه بر دوستی ای که با او داری،ضایع مگردان،زیرا آن کس که تو حقش را ضایع کرده ای،برادرت نیست(والا تو با او چنین نمی کردی).
و چه زشت است فروتنی به هنگام نیازمندی و ستم به هنگام بی نیازی. و از آنانی مباش که تا آزارشان ندهی،پند و اندرز نمی پذیرند،چرا که انسان خردمند با آداب و اندرزها پند می گیرد و چهارپایان جز با زدن،پندی نمی پذیرند.
غم و اندوهت را با نیروی شکیبایی و اعتقاد استوار از خود دور کن .کسی که میانه روی را ترک کند، از راه حق منحرف گشته است.یار و همنشین مانند فامیل و خویشاوند است. هوا و هوس با کوری(وگمراهی) پیوند خورده است و کسی که پای از حق بیرون نهد،راه بر او تنگ خواهد شد.بدی را به تأخیر انداز که هر وقت بخواهی ،می توانی آن را انجام دهی.بریدن از نادان،با پیوستن به عاقل و خردمند برابر است.پیش از آنکه در راهی قدم نهی،بپرس که همراهت کیست و پیش از آنکه خانه ای را برگزینی، ببین که همسایه ات چه شخصی است.
دین و دنیای تو را به خدا می سپارم و بهترین سرنوشت را برای تو از او درخواست میکنم، چه در حال و چه در آینده،چه در دنیا و چه در آخرت. والسلام.
ترجمه دعای فرج محزون
ای پشتیبان کسی که پشتیبان ندارد و ای ذخیره کسی که ذخیره ندارد و ای سند کسی که سندی ندارد،ای پناه کسی که پناهی ندارد و ای دادرس کسی که دادرس ندارد و ای گنج کسی که گنجی ندارد و ای عزّت کسی که عزّتی ندارد ای کریم عفو ای خوش در گذشت ای یار ناتوان ها ای گنج درویشان ، ای امید بزرگ ای نجات بخش غریقان ای رهاینده هلاکان ای احسان کننده ای آرام بخش ای نعمت ده ، ای عطا بخش تویی که سجده کند برایت سیاهی شب و روشنی روز و تابش ماه و پرتو خورشید و وزش درخت و بانگ آب ای خدا ای خدا ای خدا نیست معبود حقی جز تو یکتایی که شریکی ندارد پروردگارا ای خدا رحمت فرست بر محمّد و آل محمّد و با من آن کن که سزاوار آنی.
الهی! ای آنکه صبح روشن را با نطق فصیح اشراق و زبان گویای نور،هویدا ساختی و کشتی آسمان را در دریای بیکران هستی به گردش درآوردی.
خدایا! ای آنکه رسولت را در تاریکترین شب شرک و ضلالت با مأموریت دعوت به راه توحید و هدایت به سوی بندگانت فرستادی.
رحیما! بر روی ما درگاه صبح را با کلید رحمت رستگاری بگشا و بهترین خلعت هدایت و اصلاح را بر جانمان بپوشان و در قلبمان نهال خشوع و تواضع بنشان و از بیم گناهانمان چشمه های اشک را در اطراف چشم هایمان جاری ساز.
تسبیحات حضرت زهرا(س):
یکی از تعقیبات نماز،تسبیحات حضرت زهرا(س)است.یعنی گفتن 34مرتبه الله اکبر،33 مرتبه الحمدلله،33مرتبه سبحان الله،پس از فراغت از هر نماز.این تسبیحات را رسول خدا(ص)به دخترش فاطمه(س)تعلیم داد و بر گفتن آن،بسیار سفارش شده است و پاداش بسیار دارد.
امام باقر(ع)می فرماید:در میان ستایش ها،بهتر از تسبیحات حضرت زهرا(س)نیست،واگر بود،رسول خدا(ص)به فاطمه(س)تعلیم می داد.
در روایات متعددی،تأکید شده به ،همراه داشتن تسبیح34 دانه ای از خاک مقدّس امام حسین(ع)و اینکه ذکر گفتن با آن ثواب زیاد دارد و حتّی گرداندن آن بدون ذکر هم ارزشمند و خوب است.
منبع:پرتوی از اسرار نماز،محسن قرائتی
هرکه می خواهد که قوی ترین مردم باشد بر خدا توکل نماید./امام موسی کاظم(ع)
دعای انسان پشت سر برادر دینی اش،نزدیکترین و سریعترین دعا به اجابت است./امام محمد باقر(ع)
هیچ چیز در نامه عمل سنگین تر از خوش اخلاقی نیست./پیامبر اکرم(ص)
خشم کلید هر بدی است./امام موسی کاظم(ع)
بهترین ازدواج ها آن است که آسانتر صورت گیرد./پیامبر اکرم(ص)
اعتماد به خداوند بهای هر چیز گرانبها و نردبان هر امر بلند مرتبه ای است./امام جواد(ع)
امام حسین(ع)می فرماید:
حاجت خود را جز نزد یکی از این 3 نفر مبر: نزد شخص دیندار یا نزد کسی که جوانمردی و مردانگی دارد، یا کسی که دارای حسب و نسبی است. اما دیندار که دینش را حفظ می کند(و تو را محروم نمی کند) و اما شخص جوانمرد که به سبب همان مردانگی و جوانمردیش شرم می کند که تو را محروم کند و اما کسی که حسب و نسبی دارد می داند که تو بیهوده آبروی خود را سخاوتمندانه در راه خواسته و حاجتت نزد او نبرده ای و او برای حفظ آبروی تو بی آنکه حاجتت را برآورد تو را باز نمی گرداند.
امام حسین(ع):
هر گاه روزگار بر تو سخت گرفت به خلق روی نیاور و جز از خداوند متعال که قسمت کننده روزی است درخواست مکن.
اولیای دین توصیه کرده اند که حاجت های خود را با صلوات همراه نمایید و در ابتدا و انتهای آن بر پیامبر(ص) درود بفرستید تا دعای شما شایسته قبولی باشد و در معرض اجابت خداوند بزرگ واقع شود . از این رو امام سجاد (ع) هر فرازی از دعای مکارم الاخلاق را با صلوات بر پیامبر و آل او آغاز نموده تا سایر مطالب مورد درخواست که در این دعا به پیشگاه خدا عرض می کند به اجابت برسد و مورد قبول درگاه باریتعالی قرار گیرد.
امام علی (ع) می فرماید:
هیچ دعایی به آسمان نمی رسد مگر این که دعا کننده بر محمد (ص) و آل او صلوات بفرستد.
پیامبر (ص) می فرمایند:
سخنی که بدون ذکر نام خدا و صلوات بر من آغاز شود ، بی نتیجه می ماند و دور از خیر و برکت می باشد.
در بین تمام دعا ها یک دعا که قطعا"و جزما"همیشه مستجاب می شود و آن دعای صلوات است ، هر دعا کننده ای ذکر صلوات را بگوید و تقاضای درود برای پیغمبر و آل پیغمبر را بنماید خداوند دعای او را مستجاب می کند و به پیغمبرش درود می فرستد.لذا در روایات آمده است چون دعای درود بر پیغمبر قطعا"مورد پذیرش است.شما برای این که دعا های دیگرتان مستجاب شود قبل از دعا کردن به رسول اکرم(ص) و اهل بیتش صلوات بفرستید، سپس تقاضای خود را بگویید تا زمینه پذیرش بهتر و عالی تر آن فراهم شود.بی گمان آنان که این فضیلت را شیوه همیشه خود کنند ، در گفتگو ها و دیدارهای خویش، باغ دل را معطّر و رواق وجود را منوّر با ذکر صلوات می کنند.
منبع: گلچینی از زبور آل محمد(ص)
پرواز عاشقانه
نماز لحظه پرواز عاشانه ماست
شبیه یک سفر خوب با هواپیماست
مسافران گرامی همه سوار شوند
که قصد قربت او آخرین توقف ماست
و شرط اول پرواز عاشقانه وضواست
وضو به منزله یک بلیط، یک ویزا است
خلوص نیت تو مثل باند پرواز است
مجوز حرکت ذکر سبز(بسم الله)است
حضور قلب من و تو شبیه یک خلبان
به فکر بردن این تن به عالم بالاست
رکوع شکل دو بال بزرگ و نیرومند
برای اوج گرفتن و ترک این دنیاست
و سجده شدت پرواز آدم خاکی است
و جا گرفتن دل در حریم سبز خداست
سلام آخر تو یک فرود جانانه است
رضای حضرت حق هم فرودگاه شماست
و اوج لذت و آرامش الهی ما
زمان گفتن تسبیح حضرت زهراست
نماز گام بلندی است سمت حضرت دوست
و قطره قطره شناور شدن در آن دریاست
خدا، من از تو، از این هدیه تو ممنونم
که یک تولد دیگر برای انسان هاست